Centaflex koppeling M127 - 4

Centaflex koppeling M127 - 4" - as 25 en 30 mm

Flexibele koppeling CENT127

€ 298,68 € 283,74


  • Gratis verzending boven de €75,-
  • Gratis retourneren

Omschrijving

De CENTAFLEX-M elastische koppelingen zijn speciaal ontwikkeld voor montage in scheepsvoortstuwingsinstallaties tussen de reductiekeerkoppeling en de schroefas. De koppeling realiseert een hoge mate van trillings- en geluidsisolatie. De gemiddelde geluidsreductie bedraagt ongeveer 5 dBA, hetgeen een geluidsvermindering van ruim 30% betekent.

Eigenschappen :
- Hoge elasticiteit, spelingsvrij, trillingen veroorzaakt door de motor worden gedempt. Dit effect is vooral sterk aanwezig bij lage rotatiesnelheden.
- Contactgeluid wordt geoleerd tot ongeveer 5 dBA
- De koppeling compenseert alle mogelijke vormen van uitlijnfouten, vooral cardanisch, hetgeen slijtage op de lagering van zowel schroefas als de reductiekeerkoppeling beperkt .
- De axiaaldruk van de schroefas zowel in voorwaartse als in achterwaartse richting doorgeven aan het druklager in de tandwielkast - De axiale stuwdruk wordt via het meegeleverde druklager direct in de scheepsconstructie geleid.
- De verbinding van de koppeling naar de schroefas wordt gerealiseerd door middel van een cilindrische klembus, waardoor bewerking van de schroefas ter plaatse onnodig is
- Alle componenten zijn al volledig bewerkt en geschikt voor montage, waardoor de CENTAFLEX-M, AGM en AM eenvoudig te monteren zijn.
- De koppeling is elektrisch isolerend, en geeft daarom bescherming tegen elektrolyse.

Type AM en AGM zijn op aanvraag leverbaar

Specificaties

Artikelnummer
CENT127
EAN nummer
879841004562
Voorraad
1 stuk
Leverancier
Combi Noord