Viking Marathon 1 Nagano Klapschaats
Afbeelding van Viking Marathon 1 Nagano Klapschaats
Afbeelding van Viking Marathon 1 Nagano Klapschaats
Afbeelding van Viking Marathon 1 Nagano Klapschaats
Afbeelding van Viking Marathon 1 Nagano Klapschaats

Viking Marathon 1 Nagano Klapschaats

€ 578,-


  • Gratis verzending boven de €75,-
  • Gratis retourneren

Omschrijving

De viking Nagano Marathon 1 klapschaats is een volle nerf rund-leder uitgevoerde schoen met een beige veterbies. De schoen is opgebouwd uit een glas-koolstof combinatie. Het ingezette enkel stuk is van een stretch materiaal die het comfort tijdens het schaatsen verhoogd. De viking nagano marathon 1 heeft een breedte sleuf waardoor de schaatsen nog verschoven kunnen worden zodat ze optimaal voor jouw zijn afgesteld. Het onderstel is een stalen buis met een hardheid van 60 HRC die is gepuntlast. Met een dikte van 1.1mm zorgt het ervoor dat de schaats met zo weinig mogelijk weerstand over het ijs heen glijdt!

Splitcroupon voering: Split leder heeft een geschuurde toplaag (het vleug effect). Met als eigenschap dat het zorgt voor extra grip met behoud van comfort.

Leer van Rund: Sterk en soepel aniline leer. Dit zwaardere kwaliteit leer is zeer sterk en heeft een minimale rek. Het leer wordt zachter naarmate het gebruik, wat bijdraagt aan de pasvorm. Het leer is geïmpregneerd voor een extra waterafstotend en duurzaam effect.

Kuip schoen: De laatste jaren worden schaats- en skeelerschoenen gemaakt op basis van een zogenaamde kuip. De zool en contrefort (hielverstevigingselement) is bij de kuip een integraal geheel geworden. In tegenstelling tot de traditionele schaatsschoen waar de contrefort aan de zool wordt verlijmd. De kuip bepaald in hoge mate de pasvorm van de schoen en bestaat uit diverse lagen vezel versterkte kunststof, die onder druk en temperatuur uitharden tot één geheel. Door de manier waarop de vezel versterkte kunststoffen worden toegepast, met een thermo hardende of thermoplastische hars, kan de kuip bepaalde eigenschappen krijgen. Eigenschappen die de schoen in een bepaald gebied stijver, flexibeler of vorm baar maken. De kuipen die Viking produceert zijn uniek en worden nog steeds in eigen beheer en in Nederland gemaakt. De productiemethodiek is door de jaren geperfectioneerd. Voor de verschillende kuipen worden drie soorten thermo hardende verzel versterkte kunststoffen (Glas-, Carbon-, Aramideweefsel) gebruikt en één soort thermoplastisch materiaal in verschillende diktes.

Medium leest: De medium leest, is in het geheel breder dan de Small leest. De Marathon I en Mid, Marathon speciaal en Marathon thermo worden op deze leest gemaakt.

Maattabel noren

Gratis geslepen.

Specificaties

Artikelnummer
-
EAN nummer
-
Voorraad
-
Leverancier
Viking