Viking Marathon Thermo Breed

Viking Marathon Thermo Breed

€ 607,-


  • Gratis verzending boven de €75,-

Omschrijving

De Marathon Thermo schoen is gemaakt van kangoeroe-leer en heeft een ingezet enkelstuk van strech-materiaal om de achillespees te beschermen bij de enkel strekking. De contrefort en voetholte deel zijn thermoplastisch. De Marathon Thermo schoen heeft een extra enkelpolstering.

Splitcroupon voering: Split leder heeft een geschuurde toplaag (het vleug effect). Met als eigenschap dat het zorgt voor extra grip met behoud van comfort.

De schoen is vervaardigd van kangoeroe-leer en heeft een ingezet enkelstuk van stretch-materiaal om de achillespees te beschermen bij de enkel strekking. Van de kuip is alleen de contrefort thermoplastisch. Het verschil met de Marathon Special schoen is de uitgesneden voetholte ondersteuning, de leest en het met carbon verstevigde hiel gedeelte.

Thermoplastische zool In de schoen is thermoplast verwerkt die door verwarming vormt naar de voet. De thermoplastische hars behoudt zijn plastische eigenschappen en kan meerdere keren worden verwarmt. De vervormbare zool zorgt voor een perfecte pasvorm en extra comfort.

Kuip schoen: De laatste jaren worden schaats- en skeelerschoenen gemaakt op basis van een zogenaamde kuip. De zool en contrefort (hielverstevigingselement) is bij de kuip een integraal geheel geworden. In tegenstelling tot de traditionele schaatsschoen waar de contrefort aan de zool wordt verlijmd. De kuip bepaald in hoge mate de pasvorm van de schoen en bestaat uit diverse lagen vezel versterkte kunststof, die onder druk en temperatuur uitharden tot één geheel. Door de manier waarop de vezel versterkte kunststoffen worden toegepast, met een thermo hardende of thermoplastische hars, kan de kuip bepaalde eigenschappen krijgen. Eigenschappen die de schoen in een bepaald gebied stijver, flexibeler of vorm baar maken. De kuipen die Viking produceert zijn uniek en worden nog steeds in eigen beheer en in Nederland gemaakt. De productiemethodiek is door de jaren geperfectioneerd. Voor de verschillende kuipen worden drie soorten thermo hardende verzel versterkte kunststoffen (Glas-, Carbon-, Aramideweefsel) gebruikt en één soort thermoplastisch materiaal in verschillende diktes.

Large leest Deze leest heeft in vergelijking met de Small leest het breedste voorvoet gedeelte en een hak gedeelte die overeen komt met de Medium leest. De Skeelerschoen en Gold 2005 XBR worden op deze leest gemaakt.

Maattabel noren

Gratis geslepen.

Specificaties

Artikelnummer
-
EAN nummer
-
Voorraad
-
Leverancier
Viking